De 1 voorraad Warren Buffett heeft miljarden uitgegeven

De 1 voorraad Warren Buffett heeft miljarden uitgegeven

Is dit de favoriete voorraad van het Orakel van Omaha? En zou je het ook moeten kopen?

Dit weekend zullen investeerders enig inzicht krijgen in hoe de beroemde investeerder Warren Buffett’s Berkshire Hathaway (NYSE: BRK-A) (NYSE: BRK-B) het vergaat. Het conglomeraat maakt zaterdag de inkomsten bekend.

 

Hoewel de prestaties van Berkshire in het derde kwartaal ongetwijfeld voor veel beleggers interessant zullen zijn, kan er nog een ander item nog beter onder de loep worden genomen: de terugkoopactiviteit van het bedrijf. Berkshire Hathaway heeft de inkoop van eigen aandelen de laatste tijd opgevoerd, wat de optimistische visie van het Orakel van Omaha voor het potentieel van Berkshire op lange termijn onderstreept. Aandeel shell wereldwijd.

 

 

Hier is Buffett waarschijnlijk doorgegaan met het uitgeven van miljarden aan Berkshire-aandelen in het derde kwartaal.

 

Berkshire’s favoriete aandeel

In het laatste kwartaalrapport van Berkshire onthulde het bedrijf dat het meer dan $ 5 miljard aan eigen aandelen had teruggekocht, waarmee het de grootste driemaandelijkse investering ooit in Berkshire was. Deze kapitaalinvestering was zelfs groter dan wat het bedrijf het hele jaar 2019 heeft uitgegeven om aandelen terug te kopen.

 

Verdergaand, Berkshire heeft de afgelopen kwartalen meer geld uitgegeven aan het terugkopen van aandelen dan aan het kopen van andere aandelen.

 

Ging de terugkoop door tot in het derde kwartaal? Het lijkt zo. Op basis van het door het bedrijf gerapporteerde aantal aandelen ten tijde van de update over het tweede kwartaal, heeft Berkshire in het begin van het derde kwartaal meer dan $ 2 miljard uitgegeven aan het terugkopen van zijn aandelen.

 

Hoewel we niet zullen weten of Berkshire tijdens de tweede twee maanden van het derde kwartaal aandelen bleef kopen totdat het bedrijf de winst op zaterdag rapporteerde, is de kans groot dat dit het geval is, gezien de recente terugkooptrends. Aandeel kopen op de markt.

 

Heeft Buffett gelijk over de aandelen van Berkshire?

Berkshire Hathaway-aandelen lijken zeker te worden verhandeld tegen een aantrekkelijke waardering op basis van een aantal waarderingsstatistieken. De koers / boekwaarde van het bedrijf is vandaag minder dan 1,3 – ruim onder het niveau van 1,5 tot 1,6 enkele jaren geleden.

 

Verder handelt het bedrijf tegen slechts 20 keer zijn resterende vrije kasstroom van 12 maanden – en die maatstaf geeft niet de waarde weer van de sterke aandelenportefeuille van het bedrijf. Berkshire heeft bijvoorbeeld 5,9% in Apple (NASDAQ: AAPL) – een bedrijf dat jaarlijks $ 74 miljard aan vrije cashflow genereert.

 

Sterker nog, beleggers moeten opmerken dat Berkshire het tweede kwartaal afsloot met een verbluffende $ 146,6 miljard aan contanten en kasequivalenten. Dit betekent dat 30% van elk Berkshire-aandeel wordt gedekt door ruwe contanten.

 

Ik ben het hierover eens met het Orakel van Omaha: Berkshire Hathaway ziet eruit als een aantrekkelijk aandeel voor beleggers die voor de lange termijn aandelen willen houden. Het zou daarom niet verrassend zijn om te zien dat de waarde van de terugkopen van het conglomeraat in het derde kwartaal meer dan $ 3 miljard bedraagt.

 

Waar nu $ 1.000 te investeren

 

Voordat u Berkshire Hathaway Inc. overweegt, wilt u dit horen.

 

Investeerderslegendes en Motley Fool mede-oprichters David en Tom Gardner hebben zojuist onthuld wat volgens hen de 10 beste aandelen zijn die beleggers op dit moment kunnen kopen … en Berkshire Hathaway Inc. was daar niet een van.

 

De online beleggingsdienst die ze al bijna twee decennia runnen, Motley Fool Stock Advisor, heeft de aandelenmarkt met meer dan 4x verslagen. * En op dit moment denken ze dat er 10 aandelen zijn die je beter kunt kopen.